Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Το πρώτο μου........Skype.....

Η ώρα είναι 2 παρά το βράδυ κι εγώ όπως πάντα δεν έχω διάθεση να κοιμηθώ. Κάθομαι και παρατηρώ τον εαυτό μου(αφού κανείς άλλος δεν είναι ξύπνιος) που πληκτρολογεί στο laptop και το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η σκέψη ότι από τότε που ξεκινήσαμε να γράφουμε στον υπολογιστή οι λέξεις δεξιόχειρας και αριστερόχειρας έχουν χάσει την αξία τους. Οι άνθρωποι πλέον γράφουν και με τα δυο τους χέρια. Ένας δεξιόχειρας στο μέλλον θα είναι ότι κι ο γαλατάς γι΄αυτήν την εποχή... παρελθόν...! Αν το στυλό αντικαταστάθηκε από τα πλήκτρα, τα cd από το youtube, οι εφημερίδες από ηλεκτρονικά sites και blogs , τα φωτογραφικά άλμπουμ από σκληρούς δίσκους , τα ελληνικά από τα greeklish τότε κοιτώντας το δωμάτιό μου νομίζω ότι βρίσκομαι σε ένα τεράστιο πεδίο με αντίκες!
Και μετά μου έρχεται η τρελή σκέψη... αν σιγά-σιγά εξαλείφονται οι λέξεις και οι έννοιες και νέα δεδομένα προστίθενται στη ζωή μας, θα μπορούσε αυτή η κοινωνία να είναι η απαρχή ενός καινούργιου κόσμου; Αν άγνωστοι απ΄ όλον τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν ηλεκτρονικά μεταξύ τους ,να ανταλλάσσουν απόψεις και στιγμές μέσω φωτογραφιών ,τότε το πρώτο ραντεβού της επόμενης γεννιάς θα μπορούσε να νοείται μία 3ωρη κουβέντα μέσω Skype (με τον άντρα φυσικά να επιβαρύνεται με τη χρέωση της τηλε-κλήσης...μερικά πράγματα είναι σταθερές αξίες ανά τους αιώνες!);

5 σχόλια:

  1. Θα πίνουμε το τσάι μας παρέα μέσω Skype πλέον....

    (and by the way I do care...........!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποτέ. Δεν νομίζω πως εμείς οι ρομαντικοί θ' αφήσουμε να συμβεί αυτό, άσε που κανείς δεν θα 'χει το δικαίωμα να μας πει γραφικούς. (Εκτός κι αν ακούμε τα cd μας σε diskman, πράγμα που επίσης δεν θα δίσταζα να κάνω σε δημόσιο χώρο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρνούμαι να το δεχτώ!
    Θέλω όταν μιλάω με κάποιον ΝΑ ΜΠΟΡΩ να απλώσω το χέρι μου και να τον αγγίξω...
    τι νόημα θα έχει τότε "μια αγκαλιά"???

    ( :D <--- Κα Παππά,το χαμόγελο μου είναι μέχρι τ'αυτιά,ας μου επιτραπεί η έκφραση!♥)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κίνημα του ρομαντισμού απέναντι στη νέα εποχή.......προβλέπεται μετωπική σύγκρουση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή